Komatsu trīs sūkņu hidraulika ir izskaidrojums mūsu harvesteru augstajai produktivitātei. To var apliecināt uzņēmuma Xtreme Loggers of Dorotea harvestera operators Martins Johansons, Zviedrijas ziemeļos.

“Es ražoju vairāk, jo varu vienlaikus izmantot vairākas funkcijas, nezaudējot harvestera jaudu,” saka Martins, kurš darbojas ar Komatsu 951.

Trīs sūkņu hidraulika jeb 3PS, kā tie arī ir zināmi, nozīmē, ka ir trīs dažādas hidrauliskās shēmas, no kurām viena vienmēr darbojas kā transmisijas sūknis, bet pārējās divas tiek automātiski koordinētas, lai darbinātu mašīnas hidrauliskās funkcijas. Praksē tas nozīmē, ka jūs varat vienlaikus veikt vairākus uzdevumus un saglabāt ievērojami ātrāku tempu ar lielu jaudu. Martins ir izmantojis 3PS apmēram četrus gadus un saka, ka tam ir liela loma viņa augstajā produktivitātē. Viņš arī atzīmē, ka, lai pēc iespējas ilgāk tehnika kalpotu un sniegtu Jums produktivitāti, jums ir regulāri jākopj sava tehnika un laicīgi jāveic nepieciešamie remonta darbi.

“Es atceros, ka 3PS palielināja manu ražošanas apjomu jau pašā pirmajā mēnesī, bet pat šodien es joprojām mācos vairāk un apgūstu tā priekšrocības. Ja, tāpat kā es, jūs esat noskaņots uz sevis konkurenci, vienmēr atradīsit sīkas detaļas, pie kurām strādāt, un ar tik lielu jaudu vienmēr ir ko uzlabot.”

Kas jums šķiet tik īpašs attiecībā uz 3PS?
“Tas ir fakts, ka vienlaikus varat izmantot vairākas funkcijas. Piemēram, kustību uz priekšu, kamēr satver un nozāģē koku un to sagarumo. Tā kā jūs to varat izdarīt, jūsu produktivitāte palielinās. Tas ļauj jums izveidot labāku darbplūsmu, salīdzinot ar, piemēram, palikt nekustīgam satverot nākamo koku vai garumojot to.”

Vēl viena priekšrocība ir zemāks degvielas patēriņš. Vai esat to pamanījis?
“Jā, noteikti. Stundas degvielas patēriņš netiek samazināts, bet, tā kā katru stundu saražojat vairāk kokmateriālu, degvielas patēriņš uz apstrādāto kokmateriālu kubikmetru ir mazāks.”

Kad, jūsuprāt, 3PS darbojas vislabāk?
“Patiesībā visu laiku, jo enerģijas nekad netrūkst. Bet, ja man jāsniedz piemērs, tad, kad ātri spējat virzīties uz priekšu, tad ražošana patiešām sasniedz maksimumu,” noslēdz Martins.