Kopš janvāra vidus Anna Fredriksson ir jaunā Komatsu Forest rūpnīcas vadītāja Ūmeo. Anna ir arī pirmā sieviete, kas jebkad kļuvusi par rūpnīcas vadītāju globālajā Komatsu grupā.

“Tas ir bijis mans virzītājspēks strādāt ar to, kas, manuprāt, ir jautri, kas ir tehnoloģija, nedomājot tik daudz par to, ko no manis sagaida ārpasaule. Fakts, ka vadība izvēlējās mani šim uzdevumam, kaut arī es grasījos dodoties bērna kopšanas atvaļinājumā, vēl vairāk nostiprināja manu priekšstatu par uzņēmuma labajām vērtībām attiecībā uz vienlīdzību ”, stāsta Anna.

Anna ir ieguvusi mašīnbūves grādu un pievienojās Komatsu Forest 2011. gadā, kad viņa izstrādāja maģistra darbu, strādājot ražošanā. Pēc tam viņa pievienojās kvalitātes nodaļai, kur gadu gaitā ir strādājusi ar kvalitātes jautājumu risināšanu un izstrādājumu kvalitātes kritēriju ieviešanu, un pēc tam 2017. gadā kļuva par kvalitātes nodaļas vadītāju. Tajā pašā laikā viņa ieņēma vietu rūpnīcas vadības komandā, kur vēl vairāk nostiprinājās, viņas atziņas par visu ražošanas procesu.

“Ar Annas apņemšanos, kompetenci dažādos biznesa jautājumos, sadarbības prasmes un viņas plašo pieredzi darbā ar kvalitātes jautājumiem, kas ir mūsu vissvarīgākā uzmanības joma, tas bija dabisks solis uz jauno rūpnīcas vadītāja lomu,” saka Martins Ärlestigs, bijušais rūpnīcas vadītājs, kurš tagad kļūst par globālo ražošanas vadītāju.

Anna šo amatu ieņēma ļoti īpašā laikā. Neskatoties uz pašreizējo Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas stāvokli, uzņēmums galu galā ir spējis uzturēt salīdzinoši normālu uzņēmējdarbību. Turklāt šobrīd galvenais izaicinājums ir saglabāt un uzlabot pašreizējo ražošanu, vienlaikus skatoties uz priekšu un gatavojoties pārejai uz jaunu rūpnīcu un pārmaiņām, kas saistītas ar jaunu, modernāku ražošanu.

“Ar jauno rūpnīcu mēs spersim milzīgu soli uz priekšu, kas ļaus mums attīstīt darba vidi, kvalitāti un darba procesus, kas dod mums unikālu iespēju uzlabot visu ražošanu,” saka Anna.

Piezīme: Komatsu Group ir 85 rūpnīcas visā pasaulē.